Hind House, England, by John Pardey Architects

Hind House, England, by John Pardey Architects

Hind House

At first you are like: “Oh noes!!!! another flooded masterpiece” (like Mies’ Farnsworth House)! This house sits on the banks of the river Loddon, near Wargrave in England. According to John Pardey Architects, the concept was based on three elements: living, guest and bedroom spaces, to create “wings” that adopt a pinwheel form, and are raised up on columns to deal with river flooding.

Hind House

Hind House

A dark, zinc-clad wing is pushed forward to receive an entrance staircase that slices up into an open timber lined hood, with a glazed room to the side containing a guest suite and gym. The stair arrives onto a balcony and entrance – a central hall space – this is the day room, dedicated to outdoor living that leads out onto a large deck. Following the zig-zag of the pinwheel, a staircase then leads down to a garden deck, with boardwalk that arrives at a landing stage on the river’s edge. The house is to be steel framed, with timber stud infill; cedar and zinc-clad, with aluminium framed windows and single-ply roofing. The house was completed in December 2008.

Hind House
Source: Design-Milk

http://www.johnpardeyarchitects.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s